Bättre tunnhårig än cancer från mobilen

Alla har haft en skön semester i år. Antingen hemma i Sverige eller utomlands. Denna vecka har alla kommit tillbaka till jobbet från sina semestrar. Kompisarna har varit här och där, solat och blivit dränkta i regn eller omkring blåsta i stormarna som härjat i södra Sverige. Vädret har varit relativt oförutsägbart – lugnt sagt. Läste i Dagens Nyheter och där sökte de en tekniker på Apple. Laga iPhone var det du skulle kunna och dessutom ha gedigna kunskaper i att programmera telefonerna och dess mikro chips. Förutom att den har en spräckt skärm, vilket i och för sig går att leva med så är programvaran gammal och hela telefonen hänger sig till och från. Visserligen går det att leva med men antingen får det bli en ny eller så får jag ta och reparera iPhone skrället eftersom att det egentligen är rätt smidigt och enkelt att fixa den. Man lämnar in den i och får leva utan den i ungefär någon vecka kanske, beror ju såklart på hur illa man har behandlat den och hur skadad den är, men vanligtvis tar det en vecka. Förvånande nog krävde arbetsgivaren en högskoleutbildning i elektronik eller motsvarande för att man skulle få skicka in sin ansökan och få den att passera första nålsögat. Det är ju precis som att vara kirurg och utföra en hjärnoperation eller någon form av hårtransplantation för dom som är tunnhårig. Någon hade brutit ett ben och en annan kille, Thomas, hade behövt lämna in sin mobil för en iPhone reparation – inte en gång utan tre gånger, då felen hela tiden kom tillbaka.

This entry was posted in Okategoriserade and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.