Bukplastik kan påverka håravfall

Det finns en rad skäl till problem med håret. Cancer är den vanligaste orsaken till totalt håravfall om man bortser från sjukdomar som Alopecia Universalis och Totalis, dvs auto immuna hår sjukdomar. Det finns faktiskt en del bloggar och forum som pratar om att svåra operationer, både akuta eller bukplastik, hjärnkirurgi med fler är det diskussion kring. Vid cancer sätts olika former av bromsmediciner in – ofta kallade cytostatika. Cytostatika är samlingsnamnet på en grupp läkemedel skadar tumörceller och hindrar dem från att dela sig och bli fler. Det vill säga påverkar celldelningshastigheten. Behandlingen skadar tyvärr också många friska celler, vilket kan leda till många olika biverkningar, där håravfall är en vanlig konsekvens.

 

This entry was posted in Okategoriserade and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.